top of page

ELS TRES SOCIS FUNDADORS I EL CONCERT EN QUÈ ES VAN TROBAR

Marcel Gorgori
MARCEL GORGORI - Periodista i comunicador

Marcel Gorgori és periodista de ràdio i de televisió i creador de formats en aquests dos mitjans i també dalt dels escenaris.

Especialitzat en divulgació, ha creat i presentat diversos programes de referència en l’àmbit de la música, i més concretament de l’òpera, com ara “Nit d’arts” (3 temporades) o “Va d’òpera”(1 temporada), a Televisió de Catalunya (Canal 33), o “Històries de l’òpera”, (12 temporades)a la ràdio (Catalunya Música).


A la televisió, va crear i presentar també el programa “En clau de vi” (Canal 33), que es va mantenir en pantalla 3 temporades, i des des d’on va apropar la cultura del vi al conjunt de la societat, amb la col.laboració del sommelier Josep Roca, de El Celler de can Roca.

Actualment impulsa el segell SIMFONOVA, a través del qual crea i presenta des de l’escenari concerts d’òpera de gran format per tot el país, caracteritzats per la mateixa vocació divulgativa que guia els seus programes de ràdio i de televisió. www.marcelgorgori.cat/simfonova.

 

Amb SIMFONOVA ha fet ja 3 grans gires: Les dels concerts “Només per a uns quants?” i “La rebotiga de l’òpera” (tots dos enregistrats i emesos per TV3), amb les que va omplir els principals teatres del país, inclosos L’Auditori de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu, respectivament, en el seu pas per Barcelona, i a continuació, “Òpera, de què vas?”, que després de repetir l’èxit per tot Catalunya, va haver de suspendre la seva darrera funció, al Liceu de Barcelona, a causa de la pandèmia de Covid. 

Mentre es va allargar aquesta i mentre hi va haver restriccions als teatres va crear un quart concert amb SIMFONOVA per a piano i 3 veus solistes, “L’òpera és medecina” que també ha girat pels grans teatres de Catalunya. 

 

A banda de amb els seus propis espectacles, Gorgori ha col.laborat també amb el Gran Teatre del Liceu en diverses ocasions, l’última de les quals, fent el guió i la presentació del concert anomenat “A l’entorn de Wagner i el cinema”.


L’èxit de les seves propostes, l’ha empès a escriure diversos llibres. En el terreny musical, és autor de “Cinc cèntims d’òpera”( que es troba en la seva 8ª edició) i de “Paraula d’òpera” ( 2ª edició ), fets tots dos en conversa amb el crític i historiador Roger Alier, i també “Aquella nit a l’òpera”, fet en solitari ( del qual acaba de sortir la 3ª edició ). En l’àmbit del vi, ha publicat “Vins compartits”, fet en conversa amb Josep Roca, d’ El Celler de Can Roca (del qual s’han fet fins ara 2 edicions).


És conferenciant habitual en temes de divulgació de l’òpera i del vi, i també en temes de comunicació.


Fa 2 cursos d’òpera l’any, un a l’estiu i un a l’hivern, a Barcelona i a Girona, dirigits a tots els públics, que porten el seu nom (Curs d’Estiu/Hivern d’Òpera Marcel Gorgori), que gaudeixen de gran prestigi i d’un èxit de públic permanent.


Es pot seguir tota la seva activitat i també adquirir els seus llibres a www.marcelgorgori.cat

Daniel Antolí

DANIEL ANTOLÍ

Nascut a Barcelona, va cursar els estudis de Composició, Cant, Piano, Direcció Coral i Direcció Orquestral al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona obtenint sempre les màximes qualificacions. Va fer durant dos anys un Màster de Direcció Orquestral a la Universitat de Música de Viena (Àustria). És diplomat en Magisteri, especialitat de Música, per la Universitat de Barcelona.

 

Els seus mestres de direcció coral han estat Manuel Cabero, Mireia Barrera, Josep Vila, Carl Høgset, Anders Eby, Dan Olof Stenlund, Pierre Cao i Frieder Bernius, entre d'altres i en la direcció orquestral Manuel Valdivieso, Jordi Mora, Jörg Birhance, Salvador Mas i Antoni Ros Marbà.

Ha estat guanyador del 1r Premi en el II Concurs de Composició Coral de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals). Diverses formacions han estrenat obres seves, entre les quals destaquen el Cor del Reial Conservatori d'Estocolm, el Cor Madrigal, el Cor de Cambra del Liceu, el Cor Aura de l'Escola del Palau, La Cobla Principal del Llobregat, la Cobla Mediterrània, la Cobla Simfònica de Catalunya, la Banda Simfònica del Conservatori Superior de Música de Barcelona, l' Orquestra de Cambra I Dilettanti o l’Orquestra Barcelona Filharmonia, entre d’altres. L’any 2006 s'estrenà a Barcelona la seva primera òpera, SORT!.

 

Ha estat professor de Direcció, Música de Cambra i Cant Coral al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, a la Universitat de Barcelona (Departament de Didàctica de l’Expressió Musical i Corporal), a l'Escola Oriol Martorell (Centre d’ensenyaments artístics integrats de referència a Espanya), al Curs DMúsica de Direcció Coral, al Curs 2009 de Direcció Coral de la Federació de Cors de Clavé, al Curs 2010 de Direcció Coral Camerata Impromptu, al Curs 2011 de Direcció Coral Camerata Impromptu i Orfeó de Sants, i al Cursos 2012-2017 de Direcció Coral Camerata Impromptu. Ha estat director titular de la Cobla La Principal del Llobregat (distingida amb la Creu de Sant Jordi), Lingua Mortis Orchestra (Alemanya), de l'Orquestra de l'Escola del Palau, de la Banda Simfònica del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, de la Capella de Música Burés, de l'Orquestra de Cambra i Dilettanti, o de l'Orfeó de Sants entre d'altres. El 2005 va ser director assistent de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya).

 

Ha actuat arreu de l'Estat espanyol, i a Portugal, Andorra, França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Txèquia, Suïssa, Hongria i Argentina i a festivals internacionals de música com el Festival de Peralada (Catalunya), Festival de Cadaqués (Catalunya) o el Festival de Música Antiga d'Avelino (Nàpols), al Festival de Wacken Open Air 2013 (Alemanya) davant de 100.000 persones, al Masters of Rock (Txèquia) davant de 60.000 persones, o cicles com “Concerts de tarda al Palau de la Música Catalana” o “El petit Palau”, entre d’altres.

 

Ha dirigit en concert formacions com l’Orquestra de Cambra de Vic, la Cobla Sant Jordi, la Principal de la Bisbal, la Cobla Mediterrània, el Cor Lieder Càmera, el Cor de la Universitat de Portland (Oregon, USA), el Cor de Cambra del Reial Conservatori d'Estocolm (Suècia), el Cor Jove Nacional de Noruega (Noruega), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Ensemble de Música Antiga de Cahors (França), LMO Orchestra (Alemanya), Almanac Orchestra (Alemanya), l'Orquestra Simfònica de Vidin (Bulgària), l’Orquesta y Coro Filarmonía de Madrid (Espanya), entre d’altres.

 

Ha enregistrat per TV3, pel Canal 33, per Catalunya Música, per TVE, per RNE, per la Televisió txeca, per la Televisió alemanya, per Aglae Música, per Columna Música, per Nuclear Blast, entre d’altres.

 

Actualment és professor al IEA Oriol Martorell d’Ensenyaments Artístics Integrats (centre de la Generalitat de Catalunya de referència a Espanya), i director titular de la Camerata Impromptu, de l’Orfeó Vigatà i de l'Orquestra Barcelona Filharmonia.

 

L’any 2013 va fundar SIMFONOVA ÒPERA I SIMFÒNICA S. L., juntament amb el periodista Marcel Gorgori i el violinista Joaquim Garcia. SIMFONOVA produeix espectacles musicals de gran format que apropa l’òpera i la música simfònica a tots els públics amb un format innovador al nostre país que combina l’alta qualitat musical amb l’alta qualitat comunicativa.

Quim Garcia

QUIM GARCIA MARIGÓ

Nascut l’any 1988, es llicencia en l’especialitat de violí -amb qualificació d’excel·lent- al Conservatori del Liceu de Barcelona amb els professors Mauro Rossi (concertino de l’Orquesta Nacional d’España) i Daniel Cubero (Qvixot Quartet). A fi d’ampliar els seus coneixements musicals, l’any 2012 realitza un curs de direcció impartit pel director Daniel Antolí i Plaza .

Com a solista amb orquestra, cal destacar la interpretació de Les Quatre Estacions de Vivaldi, el Doble Concert de Bach, les Czardas de Vittorio Monti i actualment el Vol del Borinot de Rimsky Korsakov a l’espectacle que s’està fent a reu de Catalunya “La Rebotiga de l’Òpera” que produeix Simfonova.

Ha actuat en diferents grups de cambra i orquestres com l'Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra “Filarmonía Ibérica” i “l’Orchestre Solidaire Résonnance” (OSRé) que l’han dut a actuar a països europeus com Suïssa, Itàlia, República Txeca, Alemanya, França i Hongria entre d’altres. L’any 2011 queda finalista del concurs Arjau on també guanya el premi del públic. Darrerament ha estat el violinista principal del musical “Next To Normal" al costat d'Anna Maria Agustí (Nina).

Ha realitzat diversos enregistraments, entre els quals el CD Mattinata al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra Barcelona Filharmonia i el CD de l’Òpera Sort amb l’Orquestra de Cambra I Dilettanti.

En l’àmbit de l’ensenyament, l’any 2007 comença a donar classes de violí a diverses escoles de música. Des de l’any 2009 al 2012, és professor a l’Escola de Música Estudi d’Arts Begues i des de l’any 2014 al 2015 ensenya a l’escola de música Virgínia Blanch.

Actualment, és concertino de l’Orquestra Barcelona Filharmonia, col·laborador habitual de l'Orquestra Simfònica del Vallès, és professor a l’escola de música “La Sala”, membre del Trio Artis Barcelona, soci fundador i cap de producció musical de “Simfonova, Òpera i Simfònica S.L.” 

ELS ASSAJOS I EL CONCERT DE LA CONEIXENÇA

La primera trobada professional entre el Marcel, el Daniel ( i la seva orquestra Barcelona Filharmonia ) i el Joaquim, va ser arran de l'encàrrec que els va fer la Fundació Finestrelles de Barcelona, que acull i ajuda persones amb discapacitat psíquica, de muntar un gran concert, protagonitzat pel tenor Àlex Vicens i a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona, en commemoració del 35è aniversari de l'esmentada fundació.

 

En aquelles jornades d'assaig, va començar-se a gestar la idea del que ara és SIMFONOVA. Aquí teniu unes quantes fotos d'aquell primer treball.

© 2016 Simfonova | Disseny: ideesweb | Fotos: Elisenda Canals

bottom of page